Karhu ja Kettu ja LANU virtuaalinen kirjallisuusfestivaali

Kuvassa on linkki Youtube-videoon

Osallistuimme LANU! virtuaaliseen kirjallisuusfestivaaliin. Tällä Youtube-videolla luen koosteen tarinastani Karhu ja Kettu – Matkalla pohjoiseen. Luen itse tekstin suomeksi, ja toinen kertoja lukee sen pohjoissaameksi. Ääni on samannimisestä Saamelaiskäräjien tuottamasta digitarrakirjasta, jota esittelemme tällä sivulla lisää.

Karhu ja Kettu sähköinen tarrakirja

Sähköinen tarrakirja

Karhun ja Ketun tarina saamenkielisessä digitarrakirjassa!

Seuraa Karhun ja Ketun tarinaa saamenkielisessä sähköisessä tarrakirjassa! Kuuntele tarina saameksi ja samalla voit asetella hahmot kuvapohjiin haluamallasi tavalla. Tarinasta on versiot kolmella eri saamenkielellä.

Kuvassa on linkki Saamelaiskäräjien verkkopalveluun, Karhun ja Ketun pohjoissaamenkieliseen versioon: Guovža ja Rieban
Tämä ilmainen peli on Saamelaiskäräjien tuottama, tarinan ja kuvituksen on tehnyt Ulla Sainio. Lisää saamenkielistä lastenmateriaalia löytyy täältä.

Huomaa myös ilmaiseksi Android-laitteille saatavissa oleva Karhu ja Kettu -peli Google Play -kaupassa!

Lue lisää mobiilipelistä tässä postauksessa.

[apss_share]

Opi saamea mobiilipelin avulla

Opi saamea

Karhu ja Kettu -mobiilipelin avulla

Opi saamenkieltä lastenpelissä Karhu ja Kettu! Peli on saatavilla Android-laitteille ilmaiseksi Google Play -kaupasta!

Get it on Google Play

Saamelaiskäräjien tuottamassa pelissä Karhu ja Kettu ystävyksineen seikkailevat Lapissa läpi vuodenaikojen. Voit edetä seuraavaan näkymään valittuasi oikean lausemuodon – jos et osaa saamea, voit edetä pelissä arvaten vaihtoehdot.

Saamen kieliä on yhteensä yhdeksän, ja tämä peli on julkaistu kolmella suomessa puhutulla saamenkielellä: inarinsaameksi, koltansaameksi ja pohjoissaameksi.

Tiesitkö, että saamen verbeissä on yksikön ja monikon lisäksi myös kaksikko: oma verbimuotonsa siihen, kun kaksi henkilöä tekee jotain! Kokeile, löydätkö tällaisia verbimuotoja pelistä!

Pelin toteutti jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive. Peli julkaistaan pian myös Apple Storessa.

[apss_share]